Cumhurbaşkanı Reisi: İran'a yaptırım uygulanamaz

Ct, 27/04/2024 - 12:15

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran İslam Cumhuriyeti 6. İhracat Yetenekleri Fuarı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu fuar, İran'ın yaptırımlara karşı dayanıklı olduğunu ve yaptırımların halkın kararlı iradesiyle hiçbir zaman sonuç vermediğini gösteriyor" dedi.

Welayet News  - İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, İran İslam Cumhuriyeti İhracat Yetenekleri Fuarı'nın (Expo 2024) açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bu fuarın tüccarların, üreticilerin ve ihracatçıların yakınlaşmasına, koordinasyonuna ve katılımına yol açacağını ve İran, bölge ve dünyanın ekonomik büyümesine zemin hazırlayacağınını ümit ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Reisi konuşmasının devamında "Bu fuar, İran İslam Cumhuriyeti'nin maddi ve manevi kaynaklar ve etkin ve kararlı insanlardan inisiyatif ve yaratıcılıkla yararlanarak yeni teknolojiler sayesinde dünyaya çeşitli alanlarda yenilikler getirebileceğini göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Yaptırımları bir tür savaş olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Reisi, "Yaptırımlar, bir milleti başarabileceklerinden mahrum bırakan bir savaştır. ‍İrade savaşında İran halkı Allah'a güvenerek, milli varlık ve kabiliyetlerine güvenerek yaptırımları aşmaya karar verdi. Nitekim Beyaz Saray sözcüsü İslam Cumhuriyeti üzerindeki azami baskının utanç verici bir şekilde başarısız olduğunu söyledi." ifadelerinde bulundu.

Reisi, "Batı, bizim ve bölgenin yeni teknolojiler almasını engellemeye çalışıyor, eğer bu teknolojiyi alırsak asıl mesele onların elinde, hakimiyeti sürdürmek olacaktır. Ama Yüce Allah'ın lütfu ve genç ve ilmi güçlerimizin çabasıyla birçok ilim ülkemizde yerlileşmiştir. Bilim adamlarına suikast düzenleyerek dahi yerli ilimleri ülkemizden çıkarmaları mümkün değildir." diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti'nin ihracat kapasitelerini konu alan bu fuar, 8-12 Mayıs tarihleri arasında Tahran Uluslararası Fuarlar Salonu'nda Fuar ve Etkinlik Endüstrisi Geliştirme Şirketi tarafından düzenleniyor.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle