Haniye: İran, Filistin Davasına Destek Konusunda En Ön Saflarda Yer Alıyor

Çar, 27/03/2024 - 06:38

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, “İran, Filistin davasına destek konusunda en ön saflarda yer alıyor.” dedi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, başkent Tahran'ı ziyaret eden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüştü. Emir Abdullahiyan-İsmail Haniye görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Haniye yaptığı açıklamada; “İran, Filistin davasına destek konusunda en ön saflarda yer alıyor.” dedi.

“Sitonist rejime karşı mücadele sürecinde tarihi bir aşamadan geçiyoruz.” diyen Haniye, bu süreçte Aksa Tufanı operasyonunun bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Haniye, Filistin halkının tam anlamıyla destansı bir direniş gösterdiğini belirterek; “Bu direniş, Filistin halkının cinayetler ve soykırımın karşısında onurla durduğunu gösterdi.” ifadesini kullandı.

Savaş için büyük para harcayan Siyonist rejimin askeri hedeflerine ulaşamadığını anlatan Hamas lideri Haniye, rejime verilen siyasi ve uluslararası desteğinin azalmaya başladığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) "Gazze'de ateşkes" kararı hakkında, “Dün yeni bir karar çıktı, gecikmiş olsa da kararın bazı eksiklikleri var. Söz konusu karar, rejimin benzeri görülmemiş bir izolasyonla karşı karşıya olduğunu ve bunun İslam ümmetinin direnişi ve desteğinin bir sonucu olduğunu gösteriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İmam Hamanei başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Reisi ve İran halkına teşekkür eden Haniye, şunları kaydetti:

“Yüce Allah'ın izniyle Ramazan ayında Kudüs Günü var. Bugün (Gazze’de) savaşın devam ettiği döneme denk geliyor. Filistin halkı büyük sorunlarla karşı karşıyadır ve Müslümanların Kudüs Günü etkinliklerine büyük katılım göstermesini ve bunun Mescid-i Aksa'nın özgürleştirilmesi için bir adım olmasını umuyoruz.”

Ramazan ayında, Gazze'de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul edildi.

15 üyeli BMGK'de geçici üyeler Cezayir, Ekvator, Guyana, Japonya, Malta, Mozambik, Güney Kore, Sierra Leone, Slovenya ve İsviçre tarafından hazırlanan karar tasarısı oylandı.

Tasarı, 14 "evet" ve 1 "çekimser" oyla kabul edildi. ABD çekimser oy kullandı.

7 Ekim'in ardından BMGK'de ilk kez Gazze'de ateşkes talep edilen bir karar kabul edilmiş oldu.



Yeni yorum ekle