İmam Hamanei’den İslam Ülkelerinin Filistin Tutumuna Eleştiri

Çar, 24/01/2024 - 06:26

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, bu sabah İmam Humeyni (ra) Hüseyniyesi'nde Tahran Eyaleti Şehitleri Kongresi üyeleriyle görüştü.

Welayet News  - Burada konuşma yapan İmam Hamanei, İslam ülkelerine hitap ederek; ''Bazen İslam ülkelerinin yetkilileri (Gazze konusunda) yanlış bir tavır sergiliyor, çünkü onlar kendi kontrolleri dışında olan ve şeytani Siyonist düşmanın işgal ettiği Gazze’de ateşkes gibi konuyu gündeme getiriyorlar. Müslüman yetkililer kendi yetki alanlarında olan konulara odaklanmalı.'' dedi.

İmam Hamanei, ''Müslümanlar, Siyonist Rejim'in hayati damarını ve akışını kesme konusuna girebilir. İslam ülkeleri Siyonist Rejim'le siyasi ve ekonomik ilişkilerini kesmeli ve bu rejime yardım etmemelidir.'' ifadesini kullandı.

İslam ülkelerinin Filistin konusundaki yanlış duruşunu eleştiren İmam Hamanei, ‘’Müslüman yetkililerinin sergilediği yanlış tutuma rağmen Kur’an-ı Kerim’de işaret edildiği gibi Allah müminlerle beraberdir ve Allah'ın olduğu her yerde zafer vardır.’’ değerlendirmesinde bulundu.

İslam İnkılabı Lideri, ''Gazze halkının zaferi kesindir ve Yüce Allah bu zaferi çok uzak olmayan bir gelecekte İslam ümmetine gösterecek ve başta Filistin ve Gazze halkı olmak üzere tüm Müslümanlar büyük sevinç duyacaktır.'' diye konuştu./mehr



Yeni yorum ekle