Hasan Nasrallah: Gazze 100 gün sonra hala direniyor ve İsrail yenildi

Pa, 14/01/2024 - 18:48

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri, Gazze’nin 100 gündür direniş halinde olduğunu ve hala istikrarlı şekilde direndiğini, İsrail’in ise bu sürenin ardından yenilgiye uğradığını söyledi.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Pazar günü Hizbullah'ın seçkin komutanı Visam Tavil’in şehadetinin yedinci günü vesilesiyle yaptığı konuşmada, direnişteki birçok ailenin üç şehit hatta üçten fazla şehit verdiğini ve direniş yolunda daha fazla şehit vermeye de hazır olduklarını duyurduğunu belirtti.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, direnişin faktörlerini sağlamak için birbirimizle işbirliği yapmamız gerektiğini belirterek, “Şehit Visam Tavil, Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırganlığının başlamasından bu yana işgal altındaki Filistin sınırındaki güney cephesinin baş komutanlarından biriydi” dedi.

Konuşmasının diğer bir bölümünde Gazze Savaşı'nın 100. gününe girişine atıfta bulunan Nasrallah, Gazze'nin 100 gündür Siyonist rejimine direndiğini ve hala istikrarlı olduğunu, ancak İsrail'in geçen bu sürenin ardından yenilgiye uğradığını belirtti.

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri, Siyonist rejimin Gazze'ye tecavüz etme hedeflerine ulaşamadığını vurgulayarak, “Siyonist ordusunun başına gelen felaketin boyutu savaşın bitiminden sonra belli olacak” dedi.

Düşmanın limanlarına büyük darbe

Nasrallah sözlerinin devamında, Kızıldeniz'de olup bitenlerin düşmanın ekonomisine ve limanlarına büyük bir darbe indirdiğini söyledi.

Gazze'deki İsrailli esirlere de değinen Seyyid Hasan Nasrallah, İsrail rejiminin direnişin şartlarını kabul etmeden Filistinli direniş gruplarının elindeki esirlerini geri getirme umudunun bulunmadığına dikkat çekti.

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri şunları belirtti: “Gazze, Lübnan, Irak ve Yemen’in direniş yolu devam ederse, Siyonist düşmanın masaya oturup saldırıyı durdurmaktan başka çaresi kalmayacak. Siyonist düşman direniş ekseninin operasyonlarını azaltma hususunda başarısız olduktan sonra şimdi  de bu eksene karşı korku yaratmaya başladı.”

Amerika tehdit ederek Yemen cephesini durduramaz

Seyyid Hasan Nasrallah şöyle konuştu: “Amerika direniş eksenini doğrudan tehdit ettikten sonra bu eksen de İsrail'i tehdit etti. Ayrıca Amerika, tehditlerle Yemen cephesini durdurabileceğini sanıyorsa büyük bir yanılgı içindedir.”

Nasrallah, ABD'nin Kızıldeniz'de yaptıklarının bölgedeki denizciliğe zarar vereceğini belirterek, “Bahreyn rejimi, ABD ile ittifak zilleti ve utancından bir an önce çıkmalı" ifadesini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrallah, her Müslüman’ın, her Arap ve özgürlük sevdalısının Yemen'e destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Irak direnişinin Hayfa'ya saldırısına Siyonist rejim tarafından sansür

Irak'a yönelik baskıların direnişin Amerikan üslerine saldırmasını engellemeyeceğini anımsatan Nasrallah, “Irak direnişi Hayfa'daki bir mevziye saldırdı ancak düşman haberi sansürledi” dedi.

18 Kornit füzesinin Miron üssüne isabet etmesi sonucu Siyonist askerlerin kayıpları ve hasarları

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri konuşmasının başka bir bölümünde şu ifadelere yer verdi "Düşman, Lübnan direnişinin Miron stratejik askeri üssüne yönelik saldırısını itiraf etmedi. Lübnan direnişi bu üssü 60 Katyuşa ve Kornit füzesiyle hedef aldı. Miron'a 22 Kornit füzesi ateşledik, bunlardan 18'i hedefe isabet etti. Üssün bazı bölümleri imha edildi ve ölenler oldu.”

Direniş ekseninin saldırılarının durma şartı

Seyyid Hasan Nasrallah, sözlerinin devamında şunları vurguladı: Direnişe yönelik tehdit ve korkutmalar hiçbir zaman işe yaramadı ve bundan sonra da asla yaramayacaktır. Savaştan korkması gereken biz değil, düşmandır, onun ordusu ve yerleşimcilerdir. Çünkü biz ilk günden itibaren hazırlıklıydık.

Direniş ekseni, düşmanla savaşmaya devam edeceğini açıkça beyan etmiştir ve bunun sona ermesi Gazze'ye yönelik saldırganlığın durdurulmasına bağlıdır.”

Welayet News



Yeni yorum ekle