76 İspanya üniversitesi İsrail'le ilişkileri kesti

Cu, 10/05/2024 - 12:32

İspanya'daki 76 üniversite İsrail üniversiteleriyle tüm ilişkilerini keserek Filistin'e desteklerini ilan etti.

Welayet News  - Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı Avrupa'daki üniversiteler seslerini yükseltiyor. İrlanda'nın en prestijli üniversitelerinden Trinity College Dublin, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karışan şirketlerden yatırımlarını çekme kararı aldı. Bu adım, öğrencilerin gerçekleştirdiği oturma eylemi ve yönetimle yapılan görüşmeler sonrasında geldi.

Aynı zamanda, İspanya'daki 76 üniversite de İsrail üniversiteleriyle tüm ilişkilerini keserek Filistin'e desteklerini ilan etti.

Trinity College Dublin, Filistin'deki işgale karışan İsrail şirketlerinden yatırımlarını Haziran ayına kadar çekeceğini açıkladı.

Üniversitenin baş dekanı Profesör Eoin O'Sullivan, öğrencilere gösterilerdeki katılımları için teşekkür ederek, Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı durduklarını ifade etti.

Üniversite, 2025'e kadar sözleşmeli olan tek İsrail tedarikçisiyle de anlaşmasını gözden geçireceğini ve Gazze'de etkilenen Filistinli öğrenciler için çeşitli destekler sağlayacağını belirtti.

İspanya'da kamu ve özel 76 üniversiteyi denetleyen İspanya Üniversiteler Rektörler Konferansı, İsrail üniversiteleriyle ilişkileri kesme kararı aldığını teyit etti. Bu karar, Filistin'e desteklerini gösteren ve Gazze'de yaşanan trajedilere dikkat çeken bir adım olarak görülüyor.



Yeni yorum ekle