NATO, Rusya için iki kırmızı çizgi belirledi!

Pt, 06/05/2024 - 22:05

İtalyan La Republica gazetesi, Batılı diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, "NATO ülkeleri gizli olarak iki kırmızı çizgi belirledi. Bunlar aşıldığında Kuzey Atlantik İttifakının Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan müdahalesi mümkün" diye yazdı.

Welayet News  - NATO'nun belirlediği iki kırmızı çizgi aşıldığında Kuzey Atlantik İttifakı'nın Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan müdahalesi mümkün" diye yazıldı. Haberde ilk "kırmızı çizginin" Rusya'nın Ukrayna'nın savunma hattını aşması ve üçüncü bir ülkenin, yani Belarus'un çatışmaya katılması tehdidi olduğu belirtiliyor. İkinci "kırmızı çizgi" ise "Rusya'nın Baltık ülkelerine, Polonya'ya yönelik olası bir provokasyonu veya Moldova'yı hedef alan bir saldırı" diye özetlendi.

ABD: "Ukrayna düşerse savaşa müdahale ederiz"

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratik Azınlık Lideri Hakeem Jeffries, CBS News'e verdiği röportajda, "Ukrayna'nın düşmesi halinde Amerika Birleşik Devletleri'nin silahlı kuvvetlerini kullanarak çatışmaya müdahale etmek zorunda kalabileceğini" söyledi. Jeffries "Amerika Ukrayna'nın düşmesine izin veremez; eğer düşerse ABD bu çatışmaya müdahale etmek zorunda kalır. Çatışmaya sadece paramızla değil ordumuzla da müdahale etmek zorunda kalırız" dedi. Jeffries ayrıca, Cumhuriyetçi Parti temsilcileri arasında Ukrayna'yı desteklemek istemeyen Rusya yanlısı bir grubun büyümekte olduğunu açıkladı.

Çin: "Ukrayna’daki çatışmaya dahil değiliz"

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Pekin'in Orta Doğu'daki çatışmalarla ilgili endişelerini dile getirdi. Fransa ziyareti başlarken Le Figaro için yazdığı bir köşe yazısında Cinping "Filistin-İsrail çatışması bizi ilgilendiriyor. Temel çözüm, bağımsız bir Filistin devletinin yaratılmasıdır” diye yazdı. "Çin, Ukrayna'daki çatışmaya dahil değil" diyen Cinping, "anlaşmazlıkları çözmenin yollarını bulmak için uluslararası toplumla birlikte çalışmak istediğini" belirtti.

Rusya: "Müzakelere açığız"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Bosna'nın ATV televizyonuna verdiği röportajda Batı, Ukrayna ve Rusya arasında müzakere olasılığını yorumladı. Lavrov, bu konuda ‘henüz konuşacak kimsenin olmadığını’, Batılı veya Ukraynalı politikacıların sadece İsviçre’de toplantı şeklinde bir müzakere parodisi ‘oynadıklarını’ söyledi. “Gerçeklere dayalı müzakerelere ciddi olarak açığız” vurgusunu yapan Lavrov, ancak Rusya’nın şu veya bu şekilde ‘Zelenskiy formülünü’ destekleyen hiçbir etkinliğe katılmayacağının altını çizdi.

Tags: 


Yeni yorum ekle