İran'dan Siyonist İsrail'in iddiasına yanıt

Per, 02/05/2024 - 09:12

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Said İrevani, Siyonist İsrail'in 8 Nisan 2024 tarihinde BM'ye gönderdiği mektupta yer alan iddiaları reddetti.

Welayet News  - İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Said İrevani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'ne yolladığı mektupta, İsrail'in BM mektubunda yer alan iddiaları ''temelsiz'' olarak nitelendirdi.

İsrail'in çaresiz bir şekilde uluslararası toplumun dikkatini, apartheid rejiminin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği iğrenç suçlardan ve soykırım eylemlerinden başka yere çekmeye çalıştığı kaydedilen mektupta, ''Bu tür temelsiz iddialar aynı zamanda İsrail rejiminin Lübnan'a yönelik devam eden saldırılarını ve sürekli olarak uluslararası hukuku, BM Şartı'nı ve BMGK'nin 1559 (2004) ve 1701 (2006) kararlarını ihlal etmesini örtbas etmeye ve meşrulaştırmaya yönelik yanıltıcı bir girişimdir.'' denildi.

İran İslam Cumhuriyeti'nin 13 Nisan 2024'teki misilleme operasyonunun BM Şartı'nın meşru savunmaya ilişkin 51. maddesine dayanarak gerçekleştirildiği vurgulanan mektupta, bu eylemin İsrail rejiminin 1 Nisan 2024'te Şam'daki İran konsolosluğu binasına yaptığı askeri saldırısına yanıt olarak icra edildiği aktarıldı.

Söz konusu mektupta, ''İran, hiçbir zaman İsrail rejimine karşı bir savaş başlatmadı ve gelecekte de bunu yapma niyetinde değil. Ancak İran İslam Cumhuriyeti, ulusal egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve ulusal çıkarlarına karşı herhangi bir güç kullanımına veya saldırı eylemine baş vurulursa uluslararası hukuk kapsamındaki doğal yanıt verme hakkını saklı tutar.'' ifadeleri kullanıldı.



Yeni yorum ekle