Reisi: İsrail'in yapacağı her saldırı daha sert ve daha güçlü bir karşılık bulacaktır

Pt, 15/04/2024 - 06:27

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Tahran'ın aldığı savunma tedbirinin meşru müdafaa hakkı kapsamında ve İsrail'in ülkenin çıkarlarına yönelik saldırılarına karşılık olarak alındığını belirtti.

Welayet News  - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Gerçek Vaat Operasyonu ile İran Silahlı Kuvvetlerinin Siyonist düşmana bir ders verdiğini vurgulayarak düşmanın yeni bir pervasız tepkisine daha sert ve güçlü bir karşılık verileceğini vurguladı.

Reisi, yaptığı açıklamada  operasyonun İran'ın egemenliğini ve ulusal çıkarlarını savunmak, İran'ın düşmanlarını cezalandırmak ve ulusal güvenliği güçlendirmek üzere yapıldığını söyledi.

Ayrıca Reisi, İran'ın aldığı bu savunma tedbirinin meşru müdafaa hakkı kapsamında olduğunu ve İsrail'in başta Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısı olmak üzere çıkarlarını hedef alan saldırılarına yanıt niteliğinde olduğunu işaret etti.

İran Cumhurbaşkanı, bu operasyonların İslam milletleri için güç ve kudret, 'insanlık düşmanları' için de korku ve aşağılanma mesajı taşıdığını sözlerine ekleyerek, Tahran'ın insansız hava araçları ve füzelerinin bölgesel güvenlik ve istikrarı bozan İsrail askeri üslerini hedef almasını 'akıllıca ve kasıtlı' olarak nitelendirdi.

Diğer yandan Reisi, geçtiğimiz altı ay boyunca ve özellikle de son 10 gün içinde İran'ın, İsrail'in tekrarlanan ihlalleri nedeniyle ABD ve Siyonizm destekçilerinin etkisi altında olan BM Güvenlik Konseyi'nin etkisizliğinin tehlikeleri konusunda uluslararası toplumu uyarmak adına tüm bölgesel ve uluslararası araçları kullandığını vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı, aynı zamanda ülkesinin bölgede 'barış ve istikrarı' İran'ın ulusal güvenliği için elzem gördüğünü belirterek Tahran'ın bölgede barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesi için her türlü çabayı göstermekten çekinmeyeceğine dikkat çekti.

Siyonist rejimin son altı ay içinde işlediği suçlar ve sürekli ihlallerle bölgede uluslararası barış ve istikrarı tehdit ettiğini kaydeden Reisi, barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesi, işgal ve terörün her türlüsünün sona erdirilmesi için anahtar kelimenin 'direniş' olduğunu ifade etti.(YDH)



Yeni yorum ekle