İmam Hamanei: “Şeytani Rejim Bir Hata Yaptı, Cezalandırılmalı Ve Cezalandırılacak"

Çar, 10/04/2024 - 13:46

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Tahran'daki İmam Humeyni Hüseyniyesinde bayram namazı kıldırdı.

Welayet News  - İmam Hamanei, okuduğu bayram hutbesinde Ramazan ayının faziletlerine değinerek, ''Bir ay boyunca İslam ümmetinin üzerine ilahi rahmet yağmuru yağdı.’’ dedi.

Ramazan ayında ülkede yapılan Kur'an-ı Kerim okuma etkinliklerini olumlu olarak değerlendiren İmam Hamanei, ''Ülkede dini değerler ve manevi atmosferin her daim korunmasını dileriz.'' ifadesini kullandı.

İmam Hameni, Gazze’deki duruma ilişkin, şunları kaydetti:

''Bu yıl Ramazan ayında Gazze'de yaşanan kanlı olaylar tüm Müslümanları üzdü; Allah'ın laneti Siyonist Rejim’in üzerine olsun.

Batılı hükümetler uzun yıllar boyunca gaspçı rejimi destekledi ve uluslararası çevrelerde ona her türlü yardımı sağladılar. Elbette bazıları sözlü olarak Gazze'deki halka destek veren bir şeyler söyledi ancak pratikte sadece (saldırıları) engellememekle kalmadılar, birçoğu da yardımcı oldu. Özellikle ABD ve İngiltere'nin kibirli ve zalim hükümetleri." Batılı devletler bu yılki olaylarda Batı medeniyetinin kötü doğasını açıkça sergilediler.

Siyonist İsrail altı ayda en az 30 bin  savunmasız insanı katletti. İnsan haklarıyla ilgili tuhaf şarkılarıyla dünyanın kulaklarını sağır edenler nerede? Acaba onlar (Filistinliler) insan değil mi ve hakları yok mu?

İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına yapılan saldırı hakkında İmam Hamanei, ''Konsolosluk ve büyükelçilik ve binaları temsil ettikleri ülkenin toprağı sayılır. Şeytani rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacaktır."    



Yeni yorum ekle