Irak Ehlisünnet Âlimler Birliği Başkanı: “Selam Komutan” Marşı Birlik Vesilesidir

Sa, 12/07/2022 - 11:10

Irak Ehlisünnet Âlimler Birliği Başkanı, “Selam Komutan” Marşını memnuniyetle karşılayarak, böylesi marşların Müslümanlar arasında birlik vesilesi olduğunu söyledi.

Welayet NewsIrak Ehlisünnet Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Halit el-Molla, pazartesi günü yaptığı açıklamada, birçok Arap ülkesinde okunan “Selam Komutan” Marşını memnuniyetle karşıladı.

Halit Molla twitter hesabında şunları yazdı: ‘İslam ümmetinin fakihleri ​​ve aydınları, İmam Mehdi’nin (a.f) hakikati konusunda herhangi bir görüş ayrılığına sahip değillerdir. Peki, bizi dinde kardeşlerimizle birleştiren destansı ve içten bir marşın zararı nedir?

“Selam Komutan” Marşı bizim ahlakımızı terbiye etmekte ve zulümle dolduktan sonra yeryüzünü adaletle dolduracak olan kişiyi beklememiz için çabamızı artırmaktadır.’

Irak medyası Cuma akşamı, “Selam Komtan” Marşının Arapça ve Farsça versiyonlarının Bağdat'ta seslendirildiğini ve bu marşın İranlı sanatçı Ebuzer Ruhi’nin katılımıyla Bağdat'ın merkezindeki Firdus meydanında okunduğunu açıkladı.

Iraklı çocuklar, ellerinde taşıdıkları İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin, İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı Hacı Kasım Süleymani’nin ve Irak Haşd Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in resimleriyle bu marşı söyledi.

Lübnanlı çocuklar da Cuma akşamı, “Selam Komutan” Marşının Lübnan versiyonunu Siyonistlerin kulağının dibinde seslendirdi. Bu marşın Lübnan versiyonu "Selam Ya Mehdi" ismiyle güney Lübnan'ın Atya eş-Şa’ab bölgesinde seslendirildi.

Bu marş daha önce de Beyrut, Baalbek, Zavtar, Sur ve ülkenin diğer bölgeleri de dâhil olmak üzere Lübnan'ın farklı yerlerinde binlerce kişinin katılımıyla seslendirildi. Bu marş, İmam Mehdi’nin (a.f) Takipçileri Derneği tarafından, “Selam Komutan” Marşının Lübnan versiyonu olarak çıkarıldı.

Bu marşın prodüksiyonundan önce, İmam Zaman'ın (a.f) Takipçileri Derneği'nin Başkanı Şeyh Naziye Feyyaz, el-Ahd Haber Sitesine verdiği röportajda şunları söyledi: “Selam Komutan” marşı ve bu marşın duygusal, kültürel ve eğitici etkisi doğrultusunda bu proje üzerinde çalışmaya başladık. Bu marş küresel bir sembol haline geldi. Öte yandan çocukların, gençlerin ve genel olarak insanların bu çalışmaya eşlik etmesi, onunla bağdaşması ve onu tamamlaması için bir sanat eseri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.’

Şeyh Feyyaz bu projenin aşamaları hakkında şu açıklamalarda bulundu: ‘Fikir birliği ve istişareden sonra bir ön çalışma yaptık ve projemizi belirledik. Bu proje, “Selam Komutan” Marşına benzetilerek yapılan bir çalışmadır. Yani herkesin diliyle İmam Zaman'a (a.f) hitap eden güzel, kolay, ölçülü ve etkili bir edebi metinle hazırlanan Arapça versiyonudur.’ 



Yeni yorum ekle